Ügyfélszolgálat
(1) 298 0222

Erste Max Hitelkártya

Vásárlásaid után levásárolható Erste Forintokat gyűjthetsz.
Igényeld online december 11-ig, mi pedig 10 000 Erste Forintot adunk!
THM 49,23%
Érdekel

Miért éri meg Erste Max Hitelkártyát használni?

Évi akár 96 000 Ft visszatérítés
Évi akár 96 000 Ft visszatérítés
Minden vásárlásod után Erste Forintokat kapsz, havi maximum 200 ezer forint költésig: az általad kiválasztott üzletkategóriában 4%-os, egyéb vásárlásod után 1%-os visszatérítést adunk, évi akár 96 000 Ft értékben¹
Piacvezető hitelkártya
Piacvezető hitelkártya
A biztosdontes.hu független pénzügyi tanácsadó oldal összehasonlítása szerint az Erste Max Hitelkártya nyújtja a legtöbb visszatérítést más bankok által nyújtott ajánlatokhoz képest.
Váratlan kiadásokra
Váratlan kiadásokra
Váratlan kisebb kiadás esetén sem kell aggódnod: az Erste Max Hitelkártyáddal azonnal rendezheted a költségeid, amit ráérsz később visszafizetni.
Utazáshoz elengedhetetlen
Utazáshoz elengedhetetlen
Külföldi autóbérlés, szállásfoglalás, vagy éttermi asztalfoglalás esetén sokszor csak hitelkártyát fogadnak el a szolgáltatók. Ráadásul ingyen utasbiztosítás is jár az Erste Max Hitelkártyádhoz.

További előnyök és kapcsolódó szolgáltatások

Fordulónapi SMS értesítés
info
Akár 10% visszatérítés
info
Részletfizetési szolgáltatások
info
Díjmentes utasbiztosítás
info
Levásárolható kibocsátási díj
info
Mobilbankár
info
Társkártya
info
Fizetés mobillal
info
Moneyback Kedvezményprogram
info
Tranzakció értesítés - Őrszem
info
Mire és hogyan használhatod fel az
Erste Forintjaidat?
 • A gyűjtött Erste Forintokat a 8 választható üzletkategórián belül arra költheted, amimre szeretnéd. 1 Erste Forint = 1 forint
 • Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásunk, azaz a George Web és a George App segítségével mindig nyomon követheted aktuális Erste Forintjaidat.
 • Ha legalább 5 000 Erste Forintot összegyűjtöttél, hitelkártyás vásárlásaiddal le is vásárolhatod azokat.

Mit kell tenned, hogy levásárolhasd az Erste Forintjaidat?

Ezekben a kategóriákban tudod levásárolni
Erste Forintjaidat

Az üzlet típusát minden esetben a hitelkártyát elfogadó bank által a tranzakcióban megjelölt kereskedelmi kategóriakód (ún. MCC-kód) alapján határozzuk meg.

Milyen esetekben nem megfelelő megoldás a hitelkártya számodra?

 • Ha készpénzfelvételre használnád - mert magasabb a készpénzfelvétel díja, mintha a bankkártyádról vennél le pénzt.
 • Ha átutalásokra használnád - mert többe kerülne, ha ezt a hitelkártyáddal tennéd.
 • Ha sokkal többet költesz, mint amire fedezeted van.

Pontgyűjtés Erste hitelkártyáddal

Erste Max Hitelkártyás vásárlásaid összegéből alapértelmezetten 1%-ot visszakapsz Erste Forintok formájában, havi maximum 200 ezer forint költésig.¹ info
Erste Max Hitelkártyáddal az általad kiválasztott 3 kiemelt üzletkategóriában vásárolt áru vagy szolgáltatás összegéből további 3%-ot (összesen 4%-ot) visszakapsz Erste Forintok formájában.¹
A hitelkártya költéseid visszafizetésére minden hónapban 15 nap áll rendelkezésedre a fordulónapot követően. Ha tartozásodat a megadott határidőig visszafizeted, nem számítunk fel kamatot. Ne aggódj, minden hónapban SMS-ben emlékeztetünk, hogy ideje feltölteni a felhasznált összeget.
A vásárlásaid után kapott Erste Forintokat a 8 üzletkategórián belül bármilyen termékre elköltheted, ha meghaladtad a minimális 5 000 Erste Forintos összeghatárt.

Így használd kamatmentesen az Erste hitelkártyádat

Így használd kamatmentesen az Erste hitelkártyádat

Ezekre érdemes odafigyelned, amikor hitelkártyádat használod

Fordulónap

Minden hónapban egy adott napon (úgynevezett fordulónapon) összesítjük az azt megelőző időszakban történt költéseket, amely alapján elkészítjük a felhasznált hitelkeretedet tartalmazó számlakivonatot (a számlakivonat tartalmazza a könyvelt tranzakciókat, jóváírásokat, kamatokat, díjakat). Ha a fordulónap munkaszüneti napra esik, akkor a számlakivonatot az azt követő banki munkanapon készítjük el.

Visszafizetés

A fordulónaptól számított 15 napos türelmi időn belül kell a befizetésnek - legalább a minimum összegnek - a hitelkártyaszámlára beérkeznie. A befizetési határidőt a havi számlakivonaton is feltüntetjük. A befizetés történhet:

 • Átutalással/átvezetéssel (Erste bankfiókban, TeleBankon, internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatáson keresztül, a George Weben és a George Appon)
 • Készpénzbefizetéssel (Erste bankfiókban vagy az Erste Bank befizetésre alkalmas ATM-jein)

A minimum összegre csoportos beszedést is adhatsz.

Tranzakciók kamatozása

Ha a fizetési határidőig a fordulónapon felhasznált hitelkeretet* teljes egészében törleszted, a fordulónap és az előző fordulónap közötti vásárlások (betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlások belföldön és külföldön) kamatmentesek, és semmilyen egyéb költség nem terheli őket. Ám a készpénzfelvétel belföldön vagy külföldön (továbbiakban: készpénzfelvétel) nem kamatmentes.

Ha a felhasznált hitelkeretnek csak egy részét fizeted vissza a fizetési határidőig, akkor minden hónapban, a mindenkori Hirdetményben meghatározott kamatot számítjuk fel az elszámolási időszak összes vásárlása után. A hitelkamatot a tranzakció terhelésének napjától a visszafizetés időpontjáig számítjuk ki, és a számlakivonat készítésének napján terheljükle.

*A fordulónapon felhasznált hitelkeret: a vásárlás és készpénzfelvétel tőkeösszegei, esetleges kamatok, késedelmi kamatok, díjak, számlázott hitelkártya részletfizetési szolgáltatások törlesztőrészletének összege. Illetve nem csak a törlesztőrészlet összege csökkenti a hitelkeretet, hanem a teljes részletfizetési szolgáltatás összege. A részletfizetési szolgáltatás törlesztőrészlete a minimum fizetendő összeget növeli.

Minimum összeg

A befizetési határidő napjáig elegendő a fordulónapon felhasznált hitelkeret 5%-át, de minimum 2 000 Ft-ot visszafizetni. Ez a kötelező minimum összeg. A fennmaradó összeg visszafizetési üteméről te dönthetsz. A minimum összegnél nagyobb összeget is befizethetsz, így előbb rendezheted a tartozásod, de ha a fordulónapon felhasznált hitelkeret teljes összegét nem fizeted vissza, akkor kamatot kell fizetned a minimum fizetendő összeg felett részre. A fennálló tartozás csökkenti a felhasználható hitelkeretet, míg a visszafizetett összeg feltölti azt, így újra felhasználhatod.

Késedelem

Ha a minimum összeget sem fizeted be a türelmi időn belül, akkor fizetési késedelembe esel. Ez esetben hitelkeretedet a kamaton túl az alkalmanként felszámított késedelmi díj is terheli, valamint ideiglenesen korlátozhatjuk a hitelkártyádat.

Hitelkeret túllépés

A hitelkeret esetleges túllépéséért minden esetben te tartozol kizárólagos felelősséggel, melynek díját alkalmanként számítjuk fel a hitelkeret terhére.

Készpénzfelvétel típusú tranzakciók kezelése

Hitelkártya esetén készpénzfelvételnek minősül:

Kategória Érintett tranzakciók Díj Kamat Kártyalimit
1. kategória Hitelkártyával ATM-en végzett készpénzfelvételi tranzakció igen igen

Napi Készpénzfelvételi összeg limit a meghatározó és ezt a limitet csökkenti a tranzakció

Napi ATM készpénzfelvételi darabszám limit a meghatározó és ezt a limitet csökkenti a tranzakció

2. kategória Hitelkártyával postahivatalban vagy kereskedőnél végzett készpénzfelvételi- vagy átutalási tranzakció igen igen

Napi Készpénzfelvételi összeg limit a meghatározó és ezt a limitet csökkenti a tranzakció

Napi POS vásárlás és készpénzfelvételi darabszám limit a meghatározó és ezt a limitet csökkenti a tranzakció

3. kategória Hitelszámláról végzett átutalási- vagy átvezetési tranzakció igen igen -
4. kategória Hitelkártyával végzett minden olyan tranzakció, amelyet a Visa/MasterCard Kártyatársaság vagy a Bank a készpénzfelvétellel azonosan rendel kezelni: Érintett kereskedő kategóriák: 4829 (money transfer), 6050 (quasi cash tranzakció pénzügyi intézménynél), 6051 (quasi cash tranzakció kereskedőnél, pl. pénzváltó), 7801 (internet fogadás- és szerencsejáték típusú tranzakció), 7802 államilag engedélyezett kutya- és lóverseny),7995 (fogadás és szerencsejáték). nem igen

Napi vásárlási összeglimit a meghatározó és ezt a limitet csökkenti a tranzakció

Napi POS vásárlás és készpénzfelvételi darabszám limit a meghatározó és ezt a limitet csökkenti a tranzakció

Alkalmazott díjak és kamatok készpénzfelvétel típusú tranzakciók esetén:

A készpénzfelvételre a tranzakció könyvelésének időpontjától minden esetben kamatot számítunk fel.

Az ATM-en, postahivatalban vagy kereskedőnél végzett készpénzfelvételek és a hitelszámláról végzett átutalási- vagy átvezetési tranzakciók esetén készpénzfelvételi díjat számolunk fel.

Igényelj Erste Max hitelkártyát!

December 11-ig történő online igénylés esetén 10 000 Erste Forintot adunk!

További részletekért olvasd el Részvételi szabályzatunkat!

December 11-ig történő online igénylés esetén 10 000 Erste Forintot adunk!
Online igénylés
Online igénylés
George felületén keresztül önállóan, online is igényelheted az Erste Max Hitelkártyát. Ráadásul így 10 000 Erste Forinttal is megajándékozunk!
Online igényelem
Ha nem vagy Erstés, gyors regisztrációra lesz szükség.
Tanácsadónk segít
Tanácsadónk segít
Ha szeretnéd, tanácsadónk rendelkezésdre áll: mindenről tájékoztat és végig segít neked a hiteligénylés folyamatában. Akár ki se kell tenned a lábad otthonról.
Visszahívást kérek
Tanácsadónk egy munkanapon belül visszahív.

Hitelkártya kalkulátor

Nézd meg, hogy a havi költéseid alapján mennyi visszatérítésre számíthatsz! Összesen maximum havi 200 000 Ft költésig biztosítjuk a visszatérítéseket.¹
Válassz 3 kiemelt kategóriát, amire 1% helyett 4% visszatérítést kapsz minden hónapban!
Benzinkút info
Ft/hó
Elektronikai áruházak info
Ft/hó
Divat info
Ft/hó
Utazás info
Ft/hó
Otthon info
Ft/hó
Szépségápolás, egészség info
Ft/hó
Barkács, kert info
Ft/hó
Szórakozás info
Ft/hó
Ide írd azokat a költéseidet, amelyek nem a fenti kategóriákba tartoznak.
Ezekre 1% visszatérítést adunk.
Egyéb költések
Ft/hó
Három kategóriát választhatsz egyszerre
Éves visszatérítés:

Az Erste Max Hitelkártya igénylésének menete

Akár 2 héten belül kézhez kaphatod a hitelkártyádat.
1.
Tájékozódás

Érdemes alaposan átolvasni a hitelkártya feltételeit és tájékozódni arról, hogyan működik, így meggyőződhetsz arról, hogy biztosan ez a legjobb megoldás számodra.

Nézd meg, hogyan érdemes használni a hitelkártyát, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőle!
Így használd a hitelkártyád
2.
Kapcsolatfelvétel

Ha szeretnéd, tanácsadónk rendelkezésdre áll: mindenről tájékoztat és végig segít neked az igénylés folyamatában. Akár ki se kell tenned a lábad otthonról. Ha online igényelnéd, ezt a lépést ki is hagyhatod.

Visszahívást kérek

Tanácsadónk egy munkanapon belül visszahív.

3.
Igénylés

Igénylésed leadhatod személyesen tanácsadónknál, vagy online is intézheted. Ha visszahívást kérsz, akkor az adategyeztetés után neked csak annyi a dolgod, hogy találkozz mobilbankárunkkal és aláírd a szerződést, vagy intézheted teljesen online is.

Igényléshez szükséges dokumentumok

Online igényelem

Ha nem vagy Erstés, gyors regisztrációra lesz szükség.

A gördülékeny ügyintézés érdekében készítsd elő az igényléshez szükséges dokumentumokat!
4.
Hitelkártya postázása

Ha az igénylést jóváhagytuk, postán küldjük el neked a hitelkártyát és a hozzá tartozó PIN-kódot a szerződésben megadott postacímre.

Biztonsági okokból a hitelkártyát és a PIN-kódot két különböző levélben küldjük.
5.
Hitelkártya aktiválása

Miután kézhez kaptad hitelkártyád, ne felejtsd el aktiválni! Az aktiválás egyszerű lépéseit a kártya kísérőlevelében is megtalálod.

Így tudod aktiválni a hitelkártyádat George segítségével

Fontos, hogy az első vásárlásod PIN-kóddal történjen (és ne pl. mobilfizetéssel), így aktiválódik a kártyád.

Hitelkártya csomagajánlataink

Erste Max Hitelkártya Babaváró csomaggal
Erste Max Hitelkártya Babaváró csomaggal
Igényelj Babaváró hitellel együtt Erste Max hitelkártyát Babaváró csomaggal és az első évben 10% visszatérítést adunk vásárlásaidból 5 vezető bababoltnál.
Erste Max hitelkártya Otthon csomaggal
Erste Max hitelkártya Otthon csomaggal
Igényelj lakáscélú jelzáloghiteleddel együtt Erste Max Hitelkártyát Otthon csomaggal és az első évben 10% visszatérítést adunk otthon, vagy barkács, kert kategóriás vásárlásaidból maximum 30 000 Erste Forint értékig.

Maradtak kérdéseid?

Ki igényelhet Erste Max Hitelkártyát?

Erste Max Hitelkártyát igényelhetsz, ha

 • elmúltál 18 éves¹
 • magyarországi állandó lakcímmel rendelkezel,
 • Magyarország vagy a következők valamelyikének állampolgára vagy: EU, Svájc, Norvégia, Izland, Liechtenstein, Izrael, Egyesült Királyság,
 • legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyod van (Magyarország, EU, Svájc, Norvégia, Izland, Liechtenstein, Izrael, Egyesült Királyság területén bejegyzett és nyilvántartott cégnél), nem állsz felmondás alatt és már nem vagy próbaidőn,
 • munkaviszonyból vagy nyugdíjból származó igazolt jövedelmed eléri a havi nettó 150 000 Ft-ot,
 • rendelkezel telefonnal és az igényléshez előírt dokumentumokkal

Az Erste Max Hitelkártyát az igénylést követő, pozitív döntéssel záruló hitelbírálat után küldjük el neked.

Az igényelhető hitelkeret összege: 150 000 Ft - 3 500 000 Ft.

¹Ha még nem vagy 23 éves, akkor abban az esetben igényelhetsz hitelkártyát, ha a nálunk vezetett bankszámládra az igénylést megelőző hónapban munkabér érkezett.

Hogyan működik az Erste Max Hitelkártya?

Az Erste Max Hitelkártyához személyre szabott hitelkeret kapcsolódik, melyet a kártya segítségével bármikor, bármire felhasználhatsz, és ráérsz utólag visszafizetni. A visszafizetett összegekkel hitelkereted feltöltődik, és újra felhasználhatod. Hitelkártyaigényléshez nem szükséges bankszámlát nyitnod nálunk.

Az üzletkategóriája számít, nem az, amit vásárolok?

Igen.

Egy vásárlásnál az üzlet típusa alapján határozzuk meg az üzletkategóriát.¹

Ha egy hipermarketben ruhát vásárolsz és az Erste Max Hitelkártyáddal fizetsz, akkor ezután a vásárlás után 1% visszatérítést adunk Erste Forintok formájában, mert a vásárlás nem a Divat kategóriába sorolt üzletkategóriában – nem ruházati üzletben – történt.

¹Az üzletkategóriát minden esetben a hitelkártyát elfogadó bank által a tranzakcióban megjelölt kereskedelmi kategóriakód (úgynevezett MCC-kód) alapján határozzuk meg.

Hol és milyen feltételekkel vásárolhatom le az Erste Forintokat?

Az összegyűjtött Erste Forintokat 1:1 arányban válthatod be pénzvisszatérítésre, tehát, ha 1000 Erste Forintod van, az 1000 Ft-ot jelent. A George Appon és George Weben is mindig nyomon követheted az aktuális Erste Forint egyenleged és azt, hogy az egyes vásárlásaid után hány Erste Forintot kaptál. Ha már legalább 5 000 Erste Forintot összegyűjtöttél, akkor hitelkártyáddal le is vásárolhatod 1 Erste Forint = 1 forint arányban, az alábbi nyolc üzletkategóriában:

 • Benzinkút,
 • Divat,
 • Otthon,
 • Barkács-kert,
 • Elektronikai áruházak,
 • Utazás,
 • Szépségápolás-egészség,
 • Szórakozás

Mit kell tennem, hogy levásárolhassam az Erste Forintokat?

 • Hitelkártyás vásárlásaidat megelőzően vagy azt követően – de még a soron következő fordulónap előtt – látogass el a George Webre vagy a George Appra és válaszd ki, hogy melyik üzletkategóriá(k)ban és mennyi Erste Forintot szeretnél beváltani! A minimum beváltható összeg 5 000 Erste Forint.
 • Vásárolj hitelkártyáddal a kiválasztott üzletkategóriához tartozó üzletben! A levásárolt összeget a vásárlást követő fordulónapon automatikusan jóváírjuk a vásárlás(ok) összegéből.
 • A beváltott Erste Forint összeget több részletben, és akár az üzletkategóriába tartozó több üzletben is levásárolhatod, ráadásul ezekkel a vásárlásokkal újabb Erste Forintokat is gyűjtesz.

Példa:

Tegyük fel, hogy szeretnél 10 000 Erste Forintot egy lakberendezési áruházban levásárolni.

 • A vásárlást megelőzően George Appon vagy George Weben jelzed a beváltási szándékod, majd elmész a kiválasztott lakberendezési áruházba, ahol 4 000 Ft-ért vásárolsz.
 • Ez esetben a vásárlás könyvelését követő fordulónapon jóváírjuk a hitelkártyaszámládon a 4 000 forintot, így ez a vásárlásod ennyivel kevesebbe került.
 • Ha újra egy lakberendezési üzletben vásárolsz Erste Max Hitelkártyáddal 9 000 Ft értékben, akkor a vásárlás könyvelését követő fordulónapon 6 000 Ft-ot (10 000 Ft – 4 000 Ft) írunk jóvá a hitelkártyaszámládon. Tehát a vásárlásod 9 000 Ft helyett ténylegesen 3 000 Ft-ba került, és felhasználtad a beváltott 10 000 Erste Forint teljes összegét.
 • A fenti vásárlásokkal egyidejűleg újabb Erste Forintokat is gyűjtöttél.

Mire és hol használhatom az Erste Max Hitelkártyát?

 • Mindennapi vásárlásokra bármely olyan üzletben, ahol a kártyán szereplő kártyatársasági logó látható;
 • nagyobb összegű kiadásaid fedezésére vagy
 • váratlan kiadásokra;
 • belföldön és külföldön egyaránt;
 • közüzemi számláid beszedéssel (csoportos beszedési megbízással) történő kiegyenlítésére;
 • George Weben, George Appon vagy a TeleBankon keresztül indított belföldi forint átutalásra is.
  (Fontos, hogy az átutalás készpénzfelvételi tranzakciónak számít, tehát magasabb a díja, mint a betétikártyák esetében.)

Az Erste Max Hitelkártya elsősorban vásárlásra szolgál, de készpénzfelvételre is alkalmas. Magyarországon több ezer bankjegykiadó automatából, világszerte több százezer helyen vehetsz fel készpénzt. A hitelkártyáról történő készpénzfelvételnek minden esetben a vonatkozó hirdetményben meghatározott díja van, és a felvett összegre a tranzakció napjától kezdve kamatot számítunk fel.

Hogyan aktiválhatom a hitelkártyám?

Újonnan igényelt (vagy pótolt) hitelkártya főkártya aktiválása:

Postán kiküldött kártya

 • Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásban (George Web és George App) vagy
 • TeleBankon keresztül

Bankfiókban átvett kártya

 • PIN-kód megadást igénylő, chip segítségével történő, sikeres tranzakcióval. Fontos: A kártyát helyezd be a chipolvasóba, ne csak érintsd!

Újonnan igényelt (vagy pótolt) hitelkártya társkártya aktiválása:

Postán kiküldött kártya

 • A főkártyabirtokos internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásában (George Appon és George Weben) vagy
 • a társkártyabirtokos által TeleBankon keresztül

Bankfiókban átvett kártya

 • PIN-kód megadást igénylő, chip segítségével történő, sikeres tranzakcióval. Fontos: A kártyát helyezd be a chipolvasóba, ne csak érintsd!

Újragyártott vagy megújított hitelkártya fő- és társkártya aktiválása:

 • PIN-kód megadást igénylő, chip segítségével történő, sikeres tranzakcióval. Fontos: kártyát helyezd be a chipolvasóba, ne csak érintsd!

Hitelkártyád csak a saját kezű aláírásoddal együtt érvényes. Kérjük, írd alá kártyád a hátoldalon lévő aláírási sávon golyóstollal vagy alkoholos filccel!

Mit tegyek, ha elfelejtettem a PIN kódomat?

Ha elfelejtetted a PIN kódodat, akkor George Appban és George Weben is megnézheted.

Hol nézhetem meg a kártyaadataimat, ha nincs nálam a kártyám?

George Appban és George Weben is megnézheted a kártyaszámot és a kártya hátoldalán található Biztonsági kódot is.

Hogyan fizethetem vissza a felhasznált hitelkeretet?

Az Erste Max Hitelkártya rugalmas visszafizetési lehetőséget biztosít:

A felhasznált hitelkeret részleteiről minden hónap 10. napján, az elszámolási napon vagy más néven fordulónapon számlakivonat készül. Ha ez munkaszüneti napra esik, akkor a kivonatot az azt követő első munkanapon készítjük el.

A fordulónapon felhasznált hitelkeret a következőkből tevődik össze: a vásárlások és készpénzfelvételek tőkeösszegei, esetleges kamatok, késedelmi kamatok, díjak, számlázott hitelkártya részletfizetési szolgáltatások törlesztőrészlete. Ha van részletfizetési szolgáltatásod, akkor nem csak annak törlesztőrészlete csökkenti a felhasználható hitelkeretet, hanem a teljes részletfizetési szolgáltatás összege is.

Te döntöd el, hogy a fordulónapon felhasznált hitelkeretet teljes egészében vagy részletekben fizeted vissza. Ha a részletfizetés mellett döntesz, elegendő a számlakivonaton szereplő minimum fizetendő összeget törleszteni a fizetési határidőig, a fennmaradó összeg visszafizetési ütemét szabadon meghatározhatod a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben meghatározott kamat megfizetése mellett. A részletfizetési szolgáltatás törlesztőrészlete a minimum fizetendő összeget növeli.

A hitelkamatot a tranzakció terhelésének napjától a visszafizetés időpontjáig számítjuk fel.

Ha úgy döntesz, hogy a fordulónapon felhasznált hitelkeretet rendezed 15 naptári napon belül, akkor a fordulónap és az előző havi fordulónap közötti vásárlásaidra nem számítunk fel kamatot.

A kártyához kapcsolódó SMS-szolgáltatás

Erste Max Hitelkártyás vásárlásaidat és aktuális egyenlegedet az értesítéseknek köszönhetően mindig nyomon követheted:

 • Díjmentes fordulónapi SMS értesítést küldünk a fordulónapot követő munkanapon a szükséges törlesztésről,
 • havi díj ellenében pedig minden tranzakcióról SMS-ben / George App értesítésben (felugró üzenetben) értesítünk

Milyen utasbiztosítás kapcsolódik az Erste Max Hitelkártyához?

Az UNION Biztosítóval együttműködésben automatikusan, díjmentes Standard Utasbiztosítási Csomagot nyújtunk Erste Max Hitelkártyád mellé, így ha külföldre utazol 30 napnál nem hosszabb időre, csak akkor szükséges külön utasbiztosítást kötnöd, ha a kártyádhoz járónál nagyobb fedezeti összegű biztosítást szeretnél, vagy valamilyen speciális biztosítási fedezetre van szükséged.

Mit tartalmaz a biztosítás?

Díjmentes külföldi utazásokra szóló

 • balesetbiztosítást,
 • betegség és poggyászbiztosítást,
 • asszisztencia szolgáltatást.

A részletes feltételeket az Utazási Biztosítási Feltételek az Erste Bank Hungary Zrt. által kibocsátott bankkártyákhoz elnevezésű dokumentumban találod.

A hitelkártyákhoz kapcsolódó biztosításokról itt olvashatsz bővebben.

Milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez?

- Érvényes személyazonosító okmány:

Ha magyar állampolgár vagy: magyar hatóság által kiállított érvényes személyazonosító okirat. Ez lehet:

 • személyi igazolvány*, vagy
 • személyazonosító igazolvány + lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy
 • kártyaformátumú, 2001. január 1-je után kiállított jogosítvány + lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy
 • útlevél + lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

Ha nem vagy magyar állampolgár:

 • EU-s vagy az Egyesült Királyság, Norvégia, Svájc, Izland, Lichtenstein vagy Izrael hatósága által kiállított érvényes útlevél + lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy
 • EU-s vagy a felsorolt országok hatósága által kiállított érvényes személyazonosító igazolvány + lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy
 • magyar hatóság által kiállított érvényes személyazonosító igazolvány + lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

*Ha a könyv formátumú személyi igazolvány nem tartalmaz érvényes lakcímet, akkor lakcímet igazoló hatósági igazolvány benyújtása is szükséges.

- Jövedelmet igazoló dokumentum:

 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás + utolsó havi munkabér jóváírást tartalmazó bankszámlakivonat, VAGY
 • utolsó 3 havi bankszámlakivonat, ami egyértelműen munkabér és/vagy nyugdíj jóváírást tartalmaz** (kivéve: azon ügyfeleket, akiknek jövedelme az Erste Banknál vezetett folyószámlájukra érkezik),
 • ha egyéni vállalkozó vagy: az utolsó lezárt évről szóló, 45 napnál nem régebbi NAV jövedelemigazolás
 • ha nyugdíjas vagy:
  • adott évre vonatkozó NYUFIG értesítő levél, VAGY
  • a nyugdíjat folyósító állami szerv 12 hónapnál nem régebbi igazolása, VAGY
  • ha évközben nyugdíjazott igénylő vagy: a nyugdíj igazolása/határozata,
  • ha 55 évnél fiatalabb rokkantnyugdíjas igénylő vagy: végleges rokkantságot megállapító határozat, ami tartalmazza a nyugdíjas törzsszámot.

**Ha nem azonosítható a jogcím a munkabér- vagy nyugdíjjóváírás a közlemény rovatból, akkor a jövedelmet külön igazolással (pl. munkáltatói jövedelemigazolással) kell igazolni.

Az igénylésed bírálatához szükség esetén további dokumentumokat is kérhetünk.

Mennyi visszatérítést kaphatok a vásárlásaim után?

Hitelkártyás vásárlásaid után pénzvisszatérítésre váltható Erste Forintokat kapsz.

Az általad választott 3 üzletkategóriában akár 4%-os, míg egyéb üzletekben történt vásárlásaid után 1%-os visszatérítést kaphatsz, így akár évi 96 000 Ft-ot is összegyűjthetsz! *

Az általános visszatérítés mértéke az Erste Max Hitelkártyáddal végrehajtott vásárlási tranzakció összegének 1%-a, Erste Forintok formájában. Emellett nyolc üzletkategóriából kiválaszthatsz három kiemelt üzletkategóriát, melyekben visszatérítési bónuszra leszel jogosult. A bónusz mértéke a hitelkártyáddal a kiemelt üzletkategóriában végrehajtott vásárlás összegének 3%-a, az általános Erste Forint visszatérítésen felül. Az általános Erste Forint visszatérítés és az Erste Forint visszatérítési bónusz összeadódik. Így az általános Erste Forint visszatérítéssel együtt a vásárlás visszatérítés mértéke a kiemelt üzlet kategóriában történt hitelkártyás vásárlásaid esetében összesen a vásárlás összegének akár 4%-a. A vásárlás után járó Erste Forintok összegét lefelé, egész Erste Forint értékre kerekítjük.

Erste Max Hitelkártya főkártyabirtokosként egy adott elszámolási időszakon belül a hitelkeret összegével megegyező, de legfeljebb 200 000 Ft vásárlási összeg után kaphatsz Erste Forintokat (ez az Erste Forint gyűjtési alap). Benzinkúton történt vásárlásaid esetében elszámolási időszakonként maximum 30 000 Ft vásárlásig adunk Erste Forint bónuszt. A korlátozás az 4%-os és az 1%-os Erste Forint visszatérítésre összevontan értendő. A jóváírt Erste Forintok összegének számításánál a vásárlási tranzakciók terhelésének időbeli sorrendje a mérvadó. A társkártyával történt vásárlás tranzakciók is beleszámítanak a főkártyabirtokos Erste Forint gyűjtési alapjába.

Kiemelt üzletkategóriát kizárólag a főkártyabirtokos (számlatulajdonos) határozhat meg, így az Erste Forint visszatérítési bónusz társkártyákkal is ugyanazon kiemelt üzletkategóriákban jár, mint a főkártya esetében.

Az üzlet típusát a hitelkártyát elfogadó bank által a tranzakcióban megjelölt kereskedelmi kategóriakód (ún. MCC-kód) alapján határozzuk meg.

Milyen üzlet kategóriákban kaphatok akár 4% visszatérítést?

A három kiemelt üzlet kategóriát nyolc népszerű kategóriából választhatod ki:

Üzlet kategória Üzlet típusok
Benzinkút Benzinkutak
Divat Ruházati üzletek, cipőboltok, sportáruházak, fehérnemű boltok, bőráru üzletek
Otthon Lakberendezési áruházak, bútorboltok, lakástextil üzletek
Barkács, kert Barkácsáruházak, kertészetek
Elektronikai áruházak Elektronikai áruházak
Utazás Repülőjegy, hotelek, utazási irodák, autóbérlés, vonatjegy, távolsági busz, városi közlekedés, taxik
Szépségápolás, egészség Drogériák, gyógyszertárak, patikák, parfümériák
Szórakozás Könyvesboltok, mozik, színházak, éttermek, gyorséttermek, pubok, jegyirodák, koncertjegyek

Egy adott vásárlás esetében az üzlet típusa alapján határozzuk meg az üzletkategóriát.

És ha nem a három kiválasztott üzletkategóriában vásárolok?
Egyéb üzletekben történt Erste Max Hitelkártyás vásárlásaid után (a Részvételi Feltételekben szereplő tranzakciók kivételével) a vásárlás összegének 1%-át kaphatod vissza Erste Forintok formájában. Az Erste Forintokra belföldi és külföldi vásárlásaid után egyaránt jogosult vagy. A főkártyára és társkártyára is érvényes az Erste Forint gyűjtés, így amennyiben a hitelkerethez társkártyát is igényelsz, a társkártyával történt vásárlások összegéből is visszakapsz, az Erste Forint gyűjtési alap összegének erejéig.

Mikor írják jóvá az Erste Forintjaimat?
Az Erste Forintokat naponta, a tranzakció könyvelését követően automatikusan írjuk jóvá Erste Forint egyenlegeden. A jóváírt Erste Forintokat a George Appban, George Weben vagy a havi hitelkártya-számlakivonatodon tekintheted meg.

Milyen feltételei vannak az Erste Max Hitelkártya programnak?
Az Erste Forint gyűjtés és beváltás, valamint a csatlakozási bónuszra való jogosultság mindenkori hatályos feltételeit és részleteit az Erste Max Hitelkártya Program Részvételi Feltételek, Erste Max Credit Card Programme Terms of Participation tartalmazzák.

Hitelkártya használata során alkalmazott árfolyamok

Tranzakció engedélyezésekor alkalmazott árfolyam

A hitelkártyával nem forintban végrehajtott tranzakciók összegét a Visa/Mastercard Nemzetközi Kártyaszervezet váltja át forintra (HUF) a tranzakció napján érvényes saját árfolyamán, és ezt a forint összeget küldi el nekünk a tranzakció engedélyezésekor. Sikeres tranzakció esetén a Nemzetközi Kártyaszervezet által a nekünk küldött forint összeget zároljuk a hitelkártyaszámládon. Neked a Nemzetközi Kártyaszervezet által megküldött forint összegről küldjük ki az Erste Hírnök/KártyaŐr/Őrszem szolgáltatás értesítő üzenetét.

A tranzakció engedélyezésekor átváltást nem végzünk.

Visa Nemzetközi Kártyatársaság által használt saját árfolyam:
https://www.visa.co.uk/­support/consumer/travel-support/exchange-rate-calculator.html

MasterCard Nemzetközi Kártyatársaság által használt saját árfolyam:
https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html

Tranzakció elszámolásakor alkalmazott árfolyam

A hitelkártyáddal nem forintban végrehajtott tranzakciók elszámolása során így járunk el:

Visa kártyák esetén:
A tranzakció összegét a Visa Nemzetközi Kártyaszervezet váltja át forintra a tranzakció feldolgozásának érvényes saját árfolyamán és ebben az összegben küldi el nekünk elszámolásra a tranzakciót.

A tranzakció elszámolásakor (hitelkártya számlára terhelésekor) átváltást nem végzünk.

Fontos: A Visa kártyatársaság a tranzakció engedélyezésekor a tranzakció napján érvényes árfolyamon váltja át a tranzakciót, a tranzakció elszámolásakor a feldolgozás napján érvényes árfolyamon váltja át a tranzakciót, és küldi el nekünk elszámolásra, ezért a tranzakció engedélyezett és elszámolt összege eltérhet.

Visa Nemzetközi Kártyatársaság által használt saját árfolyam:
https://www.visa.co.uk/­support/consumer/travel-support/exchange-rate-calculator.html

Mastercard kártyák esetén:

A tranzakció összegét a Mastercard Nemzetközi Kártyaszervezet EUR-ra váltja át saját árfolyamán és ebben az összegben küldi nekünk elszámolásra a tranzakciót. Az EUR összeget a tranzakció feldolgozás napján érvényes számlakonverziós devizaeladási árfolyamon váltva terheljük a hitelkártya számládon. A számlakivonatodon a tranzakció elszámolásakor feltüntetjük a kártyaszervezet által nekünk küldött EUR összeget és feldolgozás napján érvényes számlakonverziós devizaeladási árfolyamot.

Fontos: Az engedélyezéskor és elszámoláskor alkalmazott átváltások különbözősége miatt a tranzakció engedélyezett és elszámolt összege eltérhet.

MasterCard Nemzetközi Kártyatársaság által használt saját árfolyam:
https://www.mastercard.us/­en-us/consumers/get-support/convert-currency.html

Az általunk, a tranzakció elszámolásakor használt árfolyam:
https://www.erstebank.hu/hu/­arfolyamok-table

Az általunk, a tranzakció elszámolásakor felszámított konverziós árrés az EU tagállami devizában végrehajtott és tagállami devizában vezetett számlák esetén:
https://www.erstebank.hu/hu/­arfolyamok-konverzios-arres

A 2021. 04. 01-től befogadott hitelkártyaszerződések (mind Visa és mind Mastercard hitelkártyák) esetén deviza konverziós jutalékot számítunk fel. A jutalék mértéke 2%. A felszámolt jutalék százalékos értékének számítási alapja a nemzetközi kártyaszervezet által alkalmazott, a tranzakció napján érvényes árfolyam. A jutalék mértéke akciós jelleggel 2024. március 31-ig 0%.

Erste Max Hitelkártya feltételei

Reprezentatív példa:

Hitelkeret összege 375 000 Ft
Hitelkártya (főkártya) igénylés dátuma 2023.08.01 - 2024.01.31. között
Futamidő 12 hónap
Hitelkamat mértéke és típusa évi 38,64%, rögzített kamatozású
Teljes hiteldíj mutató (THM) 49,23%
Fogyasztó által fizetendő teljes összeg 513 587 Ft
Hitelkeret teljes díja 138 587 Ft

Az adatok tájékoztató jellegűek. Az egyedi ügyletre irányadó feltételeket az egyedi szerződés tartalmazza. A hitel futamideje alatt a hitelkártya kamata és díjai a szerződésben meghatározott esetekben és módon változhatnak, melytől függően a feltüntetett értékek módosulhatnak.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A részletes kondíciókat és szerződéses feltételeket az Erste Bank mindenkor hatályos Lakossági Hitelkártya Általános Szerződési Feltételei és a vonatkozó Lakossági Hitel Hirdetmény tartalmazza, amelyek megtalálhatóak a bankfiókokban és honlapunkon. A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat a Magyar Nemzeti Bank honlapján https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem találhatsz.

A THM a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. tv, valamint a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010 (III.25) kormányrendelet (továbbiakban: THM-rendelet) alapján 375 ezer forint hitelösszeg, 12 hónap futamidő, a rögzített havi hitelkamat, valamint a zárlati díj figyelembevételével került kiszámításra. A kamat mértéke, a kártya kibocsátási díj és annak levásárlásának részletes feltételei, valamint a zárlati díj a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben kerül rögzítésre. A Bank a THM számításánál nem vette figyelembe a THM-rendelet 3.§ (3) bekezdésében meghatározott tételeket (késedelmi kamat, egyéb olyan fizetési kötelezettség, amely a hitelszerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséből származik). A hitel teljes díja a kamaton felül magában foglalja az összes díjat, jutalékot, költséget és adót. A THM értéke a jogszabályi feltételek változása esetén módosulhat, és nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

¹ Az Erste Max Hitelkártyával végrehajtott Vásárlási tranzakciók után a Számlatulajdonos Erste Forintok formájában vásárlás visszatérítést kap az alábbiak szerint:

Általános vásárlás visszatérítés:

 • Az általános vásárlás visszatérítés mértéke az Erste Max Hitelkártyával végrehajtott Vásárlási tranzakció összegének 1%-a Erste Forintok formájában.

Visszatérítési bónusz:

 • A Számlatulajdonos az általunk meghatározott nyolc Üzlet kategóriából három Kiemelt üzlet kategóriát választhat ki, ahol vásárlás visszatérítési bónuszra jogosult Erste Forintok formájában. Az Erste Forint visszatérítési bónusz mértéke az Erste Max Hitelkártyával a Kiemelt üzlet kategóriában végrehajtott vásárlás összegének 3%-a az Általános Erste Forint visszatérítésen felül.

Az általános Erste Forint visszatérítés és az Erste Forint visszatérítési bónusz összeadódik. Így az Általános Erste Forint visszatérítéssel együtt a vásárlás visszatérítés mértéke a Kiemelt üzlet kategóriában Erste Max Hitelkártyával végrehajtott vásárlás esetében összesen a vásárlás összegének akár 4%-a Erste Forintok formájában.

Erste Forintok számítása:

 • A vásárlás után járó Erste Forintok összegét lefelé kerekítjük egész Erste Forint értékre.
 • A jóváírt Erste Forintok összegének számításánál a vásárlási tranzakciók terhelésének időbeli sorrendje a mérvadó.

Erste Forint gyűjtési alap:

 • Az Erste Max Hitelkártya főkártyabirtokosa egy adott elszámolási időszakon belül a hitelkeret összegével megegyező, de legfeljebb 200 000 Ft vásárlási összeg után kaphat Erste Forintokat. Ez az Erste Forint gyűjtési alap.

Benzinkúton történő vásárlások:

 • Benzinkúton történt vásárlások esetében elszámolási időszakonként maximum 30 000 Ft vásárlásig adunk Erste Forint bónuszt. A korlátozás a 4%-os és az 1%-os Erste Forint visszatérítésre összevontan értendő.

Társkártyával történő vásárlás:

 • A társkártyával történt vásárlás tranzakciók is beleszámítanak a Főkártyabirtokos Erste Forint gyűjtési alapjába.

96 000 Ft megtakarítás:

 • Az éves szinten akár 96 000 Ft megtakarítás abban az esetben érhető el, ha:
  • a hitelszámlán egy éven keresztül,
  • minden elszámolási időszakban 200 000 Ft összértékű kártyás vásárlási tranzakció történik, és
  • minden vásárlás a 4% Erste Forint visszatérítést biztosító kiemelt üzletkategóriák egyikében történik, valamint
  • a főkártyabirtokos a vásárlásai után jóváírt Erste Forintokat pénzvisszatérítésre váltja.

Üzletkategória:
Az üzlet típusát minden esetben a hitelkártyát elfogadó bank által a tranzakcióban megjelölt kereskedelmi kategóriakód (ún. MCC-kód) alapján határozzuk meg.

² Azon ügyfeleknek, akik:

 • 2023. 07. 01. és 2023. 09. 30. között új Erste Max Hitelkártya Főkártyát igényelnek és
 • igénylésüket 2023. 10. 31-ig jóváhagyjuk, valamint akik
 • 2023. 10. 01. és 2023. 12. 31. között új Erste Max Hitelkártya Főkártyát igényelnek és
 • igénylésüket 2024. 01. 31-ig jóváhagyjuk.

az akció keretein belül, Erste Max Hitelkártyával élelmiszerboltban végrehajtott vásárlási tranzakciók után Erste Forintok formájában 10% visszatérítést adunk, maximum 10.000 Erste Forint értékig. A maximális visszatérítési összeg 3 hónapra szól és a főkártyával és a társkártyával végrehajtott vásárlási tranzakciók együttes összességére vonatkozik, nem kártyánként külön-külön kerül meghatározásra.
Az akció további részleteit az Erste Max Hitelkártya Program Részvételi Feltételek tartalmazza.

³ A kibocsátási díjnak megfelelő összeg a hitelkártya kibocsátását követő három hónapon belül vásárolható le. A főkártya és társkártya kibocsátási díjának megfelelő összeg levásárlása külön-külön szükséges, azaz hitelkártyánként kell elérnie a vásárlások összegének a kibocsátási díj összegét.

Vonatkozó hirdetmények:
5. sz. melléklet: Hitelkártya
5.1. sz. melléklet: Citibanktól átvett hitelkártyák (nem értékesített)