Erste Lakástakarék Kalkulátor

Mennyit tennék félre havonta?

Hány évig tennék félre?

Kérjük válasszon módozatot!

Reprezentatív példa

Megtakarításom

Összes saját befizetésem
Megtakarítás kamata
Kamatbónusz és Kamatbónusz kamata
Összes megtakarítás

Szerződéskötés

Számlanyitási díj
Kedvezményes számlanyitási díj ?

Számlanyitási díjkedvezmény csak a 8 éves megtakarítási időszakra érhető el.

Lakáskölcsön

Lakáskölcsön összege
THM
Kamat
Futamidő
Havi törlesztő részlet
Felvehető szerződéses összeg

Bővebb információk:

A kalkulátor csak tájékoztató jellegű, az érdeklődő jövedelmét nem veszi figyelembe. A kalkulátor nem veszi figyelembe a 32/2014. (IX. 10.) MNB rendeletben foglalt jövedelemarányos törlesztőrészlet számítást.

EgyOtthon Fix termékcsoport esetében: EBKM kamatbónusszal 1,17-1,51 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.
EgyOtthon Növekvő termékcsoport esetében: EBKM kamatbónusszal 1,13-1,28 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

A lakás-takarékpénztár az EgyOtthon KamatBónusz termékcsalád módozatai esetében kamatbónuszt ír jóvá a szerződésekhez tartozó módozat szerinti minimális megtarkítási idő végéig, a megtakarítási évet követő hónapban. A kamatbónusz számítás alapja az adott megtakarítási évben befizetett betéti összeg, de legfeljebb a vállalt havi megtakarítás 12-szerese. A lakás-takarékpénztár csak teljes megtakarítási évekre ír jóvá kamatbónuszt.

Kamatbónusz mértéke

EgyOtthon Fix termékcsoport esetében: 8,3333%.

EBKM: kamatbónusszal 1,17-1,51 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

EgyOtthon Növekvő termékcsoport esetében: 1. megtakarítási évben 5%, 2. megtakarítási évben 6%, 3. megtakarítási évben 7%, 4. megtakarítási évben 8%, 5. megtakarítási évben 9%, 6-8. megtakarítási évben 10% évente.

EBKM: kamatbónusszal 1,13-1,28 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

A betéti szerződés részletes leírását az Erste Lakástakarék Zrt. Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) tartalmazza, a kamatbónusz részletes szabályait, feltételeit annak 6/A pontja.

Az EBKM értékei a 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 4.§ (4) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével, 20.000 Ft/hó betételhelyezéssel, valamint a módozat szerinti számlanyitási- és számlavezetési díjjal kerültek meghatározásra.

Az akciókról szóló hirdetmény elérhető a www.erstelakastakarek.hu oldalon a Lakástakarék Hirdetmények/Akciók menüpont alatt.

THM: 7,1%

Reprezentatív példa lakáskölcsönre:

A kalkulátor csak tájékoztató jellegű, az érdeklődő jövedelmét nem veszi figyelembe. A kalkulátor nem veszi figyelembe a 32/2014. (IX. 10.) MNB rendeletben foglalt jövedelemarányos törlesztőrészlet számítást.

EgyOtthon Fix 72 vagy EgyOtthon Növekvő 72 módozatú havi 20.000 Ft megtakarítást figyelembe véve.
a lakáskölcsön kamat típusa, mértéke (%/év) fix 5,9%
a hitel teljes díjában foglalt díj, jutalék, költség és adó 358 960 Ft
a hitel teljes díjába foglalt díjak ingatlan értékbecslésének díja: 32 000 Ft, földhivatali díj: 12 600 forint
a hitel teljes összege 2 000 000 Ft
szerződéses összeg 3 800 000 Ft
a kölcsön futamideje 60 hónap
teljes hiteldíj mutató a teljes futamidőre 7,1 %
a fizetendő teljes összeg 2 358 960 Ft
a havi törlesztőrészlet összege 38 573 Ft
a hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog
a törlesztőrészletek száma 60 db
egyenletes törlesztésű/ nem egyenletes törlesztésű egyenletes törlesztésű

A törlesztőrészlet tartalmazza a tőkét és kamatot.

A THM értéke a 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján 2 millió forint összegű lakáskölcsönre, és 5 éves futamidővel került meghatározásra. A számítás során 1 db ingatlan értékbecslési díj, valamint 1 db földhivatali jelzálogbejegyzési díj került figyelembevételre. A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra az Erste Lakástakarék Zrt. zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése, valamint a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla fenntartása szükséges, melyről az aktuális, esedékes tartozás beszedése limit nélküli csoportos beszedési megbízással történik. Elvárás továbbá a számla vonatkozásában a felhatalmazó levélen alapuló azonnali beszedési megbízás megadása is.

A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja és a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla havi számlavezetési díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A megjelenített THM érték a 2020.02.16 napján hatályos díjak és jogszabályok alapján került kiszámításra. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A módozathoz tartozó lakáskölcsön hatályos THM érték a THM hirdetményben kerül megjelenítésre.

Az Erste Lakástakarék Zrt. értékesített termékeiről szóló Hirdetmény megtalálható a www.erstelakastakarek.hu oldalon, a Lakástakarék Hirdetmények/Értékesített termékek menüpont alatt. Díjkedvezmény igénybevétele nélkül a számlanyitási díj a szerződéses összeg 1%-a. Az érvényben lévő akciós számlanyitási díj részleteit az akciókról szóló Hirdetmény tartalmazza, amely megtalálható a www.erstelakastakarek.hu oldalon, a Lakástakarék Hirdetmények/Akciók menüpont alatt.

Az Erste Lakástakarék Zrt. kiemelt közvetítője, az Erste Bank Hungary Zrt. fiókjában kötött szerződés esetén a díjkedvezmény akkor vehető igénybe, amennyiben az ügyfél vállalja, hogy a lakás-előtakarékossági szerződésből keletkező betét és számlavezetési díj kötelezettségét az első megtakarítási év kezdetétől a teljes megtakarítási időszak alatt szerződésszerűen, csoportos beszedéssel fizeti az Erste Bank Hungary Zrt.-nél vezetett lakossági bankszámláról, az akciókról szóló Hirdetményben rögzített további feltételek figyelembevétele mellett. Az Erste Lakástakarék Zrt. értékesítési partnerénél kötött szerződések további részletes feltételeit az akciókról szóló Hirdetményünk tartalmazza.

Kiemelt közvetítőként az Erste Bank Hungary Zrt. jár el, valamint értékesítési partnerként az Erste Lakástakarék Zrt. partnerei, akiknek listája (Lakástakarék Értékesítési Partnerek) megtalálható a honlapunkon, a www.erstelakastakarek.hu oldalon.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelem felkeltését szolgálják. A részletes kondíciókat és szerződéses feltételeket, valamit a lakás-előtakarékossági szerződés részletes szabályait az Erste Lakástakarék Zrt. mindenkor hatályos Üzletszabályzata és a vonatkozó Hirdetmények tartalmazzák, melyek megtalálhatóak az Erste Bank bankfiókokban, és honlapunkon a www.erstelakastakarek.hu címen.

Bővebb információk